סובלת מפציעת ספורט - תוצאות אמ אר איי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

04/10/2016 | 13:28 | מאת: מיכלי

היי, אני רקדנית וסובלת מפציעה באזור עכוז ימין. יש לי פירפירמוריס סינדרום וככהנ קרע בגלוטאוס מינימוס. בבדיקת אמ אר איי של האגן ומפרקי הירך, נראה בנוסף לבצקת באזור מאחז הגלוטאוס מינימוס ומידיוס עם מפרק האגן בצד ימין ואוסטאופיטים מוגברים במפרק ירך ימין, גם "חילופי שומן בשתי עצמות האיליום", רציתי לשאול למה הכוונה בחילופי שומן? תודה מראש

04/10/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הכוונה היא מעבר משומן "אדום" המהווה חלק מהמקור לתאי הדם לשומן "צהוב" המכיל תאי שומן בלבד. זהו תהליך "הזדקנות" טבעי.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים