פגיעה בלברום כתף ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/09/2016 | 09:36 | מאת: אוריאל

היי, תודה רבה התשובה. אחרי אולטראסאונד ובדיקת אורתופד, ככל הנראה - קרעתי את הלברום בכתף ימין, ללא פגיעה בגידים. עדיין לא ידועה חומרת הקרע, אך ככל הנראה מדובר בקרע קטן יחסית. אני בן 24, אדם ספורטיבי, שמתעסק בספורט בצורה אינטנסיבית ולא מעוניין להפסיק. מספר שאלות : 1. האם טיפול שיקומי (פיזיו) יכול להחזיר אותי לתפקוד מלא (כולל הרמת משקולות) כבעבר? 2. האם דחיית ניתוח יכולה להביא להחמרת הבעיה? 3. מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחי תיקון לברום? והאם אחרי ניתוח ושיקום ניתן לחזור לפעילות מלאה? המון תודה..

16/09/2016 | 15:45 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

יש להשלים כמובן את ההערכה ע"י MRI. לרוב מתחילים טיפול בפיזיותרפיה עם אחוזי שיפור טובים וחזרה מלאה לפעילות. במידה ולא מסתדרים - לאחר ניתוח ותקופת החלמה בה יש איסור על הפעלת הכתף ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות ופיזיותרפיה מתאימה ניתן לחזור לפעילות מלאה. במידה ולא מדובר בקרע מאוד גדול עם חוסר יציבות של הכתף, תקיעות, תגובה דלקתית רבה אז אין חיסרון בנסיון טיפול שמרני ולא נגרמת החמרה

17/09/2016 | 01:13 | מאת: אוריאל

המון המון תודה על התשובות! סופש נעים ושבת שלום

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים