כאב בכתף ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/09/2016 | 15:36 | מאת: אוריאל

היי, אני בן 24 ומתאמן באופן תדיר כבר שנה. לפני כשבועיים וחצי ביצעתי אימון אינטנסיבי שכלל פעילות רבה באיזור הכתף. כשבוע לאחר האימון ובאופן הדרגתי, התחלתי להרגיש כאבים בכתף ימין, כשבחלק האחורי בגב, קרוב מאוד לאיזור זרוע ימין, הרגשתי נפיחות מוגברת וכאבים במגע. לאור העובדה כי אני בצבא וכי נאמר לי כי תור פנוי לאורתופד יש רק בעוד כחודש, הנחתי שמדובר בסוג של דלקת ולקחתי באופן עצמאי 5 כדורי ארקוקסיה במשך חמישה ימים שנשארו לי מנקע בקרסול. הנפיחות אכן ירדה, וכך גם יחסית הכאב במישוש, אבל נותרה הגבלה קלה בתנועה, אני מסוגל לבצע את כל התנועות אבל זה פשוט גורם לאי נוחות אז אני נמנע מחלק מהן, יש מין צליל של קליק כזה כשאני מרים את היד מעל הראש ובעיקר כשאני מנסה להושיט יד רחוק (להוציא את המפרק מהמקום). התור לאורתופד רק בעוד שבועיים. כמובן שבינתיים הפסקתי לחלוטין להתאמן. האם יש משהו נוסף שעליי לעשות בינתיים? האם ייתכן וקרעתי גיד, או שסביר שזו רק דלקת ועוד קצת זמן יעזור? תודה.

12/09/2016 | 21:41 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אוריאל. אכן, לפי התיאור שלך והגיל שלך יתכן מאוד שמדובר בדלקת בלבד. בשלב זה יש לנוח מעבודות עם משקלים בכתפיים, עבודה מעל גובה הכתף, תרגילי מתיחות, להגעה לכל טווח התנועה, למרות הכאבים ולהיבדק ע"י אורתופד אם הכאבים לא חולפים בשבוע שבועיים הקרובים.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים