מתלבטת האם להפסיק אימוני התעמלות קרקע לבן 13

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/08/2016 | 01:05 | מאת: דורית-אמא מודאגת

שלום בני מתאמן כ 16 שעות שבועיות בהתעמלות קרקע. (מתעמל מקצועי) אני מאוד חוששת שזה יעצור את תהליך הגדילה שלו והוא ישאר קטן ונמוך. בעקבות האולמפיאדה כעת בדקתי גבהים של כ 50 מתעמלים ולמעט אחד או שניים, הגובה הממוצע הוא 165 סמ'. אני ממש לא יודעת מה לעשות והייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית על מנת שנוכל לקחת החלטה בנושא. מצפה בכליון עיניים לשמוע את תגובתך. תודה רבה דורית.

11/08/2016 | 12:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום נעשו מחקרים רבים בנושא שהגיעו למסקנה כי ההתעמלות לא פוגעת בצמיחה של הנערים.זאת כמובן בתנאי שלא ננקטים צעדים מוגזמים של דיאטה וכו. יש השלמה של עיכוב מסויים בצמיחה בתקופות המנוחה. כן נצפה גובה נמוך יותר מהצפוי אצל מתעמלים (בגבולות של ס"מ בודדים) יתכן וזה מושפע מכך שהמתעמלים הטובים יותר הם בעלי גובה נמוך יותר וזה משפיע על ההגעה שלהם לתחרויות בין לאומיות (כמו שתטעני שמשחק כדורסל עוזר לילדים להיות גבוהים יותר - עובדה ששחקני כדורסל גבוהים)

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים