מה הסיכונים והסיכויים בניתוח של כתף קפואה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/08/2016 | 11:38 | מאת: מאיה

שלום, אובחנתי כסובל מכתף קפואה ואני סובל מכאבים והגבלת תנועה. הוצגו בפני 2 אפשרויות: 1. להמתין כשנתיים עד שיעבור לבד (אחרי ניסיון של טיפול בכדורים, זריקה ופיזיותרפיה- שלא עזרו) 2. ניתוח. אם מדובר בניתוח, מה הסתברות והגדרת סיכונים בביצוע ניתוח שכזה. האם ידוע % הצלחה, תקופת החלמה וכו'? תודה

11/08/2016 | 12:15 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום. בעבר טענו כי התופעה של "כתף קפואה" חולפת לבד, אך הוכיחו שיש יתרון לעשות ניתוח למי שלא השתפר משמעותית בטיפול פיזיותרפי הזרקות וכו'. לכן יש המלצה לעשות ניתוח במידה ואין שיפור כעבור מספר חודשים של טיפול אינטנסיבי. מבחינת הניתוח - ישנם מניפולציות סגורות עם או ללא שחרור ארטרוסקופי. הסיכונים הם שבר של הזרוע (יותר צפוי במבוגרים עם אוסטאופורוזיס), קרעים של גידי השרוול המסובב. בסה"כ בין 75-90% הצלחה של הניתוח. שיפור בכאבים כעבוד מספר ימים ובאו]ן הדרגתי עד להחלמה מלאה עוד מספר שבועות, תוך המשך טיפול פיזיותרפי. בהצלחה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים