בעיות בכלי דם בנוכחות תסמונת המדורים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

31/07/2016 | 01:49 | מאת: יניב

שלום אני סובל כבר שנים מכאבים בשוקיים בזמן מאמץ אם מדובר בעליה, אז מיד מתחילים כאבים, ואם מדובר במישור, אז לוקח קצת זמן, אלא אם אני הולך מהר, הכאבים מתחילים מיד. הכאבים בעיקר בקדמת השוק, אם כי יש גם תחושה של לחץ/כבדות, ולפעמים כאב, גם בשרירים האחוריים של השוק. בשנת 2008 נשלחתי לבצע בדיקת עורקי גפיים בבדיקה בקופ"ח יצא שבצד ימין יש: ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליעה לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת. נשלחתי לבצע את הבדיקה במעבדה אחרת, ושם יצא תקין. החשד העיקרי היה שמדובר בתסמונת המדורים, ואכן לפני כמה זמן ביצעתי בדיקת לחצים, ויש לחצים גבוהים בכל המדורים שנבדקו בשוקיים. (לא הלכתי על האופציה הניתוחית לעת עתה). מאחר והכאב ממשיך לפעמים גם במאמצים קלים. ובעמידה (ולפעמים גם בישיבה) יש תחושת מלאות ולחץ בשוקיים, האם יש מקום לחשוש/לבדוק פעם נוספת את כלי הדם ברגל? (אין סימנים חיצויים, לא אודם, לא כאב ממוקד במקום מסויים, ואין כאב שגורם לי להתעורר בלילה). וא"כ, האם בדיקת עורקים? ורידים? מי הכתובת לזה? כירורג כלי דם או גם פלבולוג בקופה? כ"כ, האם יש תועלת, או לחילופין, מניעה בלהשתמש בשרוול לחץ לשוקיים? הכוונה לשרוול לחץ של ספורטאים, לא לגרבי לחץ רפואיים. לפי הפרסמומים משפר את סירקולציית הדם, את חימצון ריקמת השריר, פינוי רעלים והפחתת ריכוז חומצת חלב, ועוד. תודה רבה

01/08/2016 | 11:00 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אם מדובר בבעיית החזר ורידית הגורם לתסמונת המדור - אזי הבעיה היא בורידים העמוקים ולא ב"דליות". יש לפנות למומחה כלי דם.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים