ארטרוסקופיה ברך..........

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/06/2016 | 02:27 | מאת: אדיר

היי ד"ר. מה זה אומר כונדרופלסטיה M.F.C. והאם סחוס יכול להיבנות מחדש לאחר ארטרוסקופיה? וכמה זמן לוקח לסחוס להשתקם לאחר ארטרוסקופיה?

27/06/2016 | 12:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

כונדרופלסטיה בתרגום מילולי הינה עיצוב של הסחוס. הכוונה היא לרוב תיקון עיוות או השלמת חסרים של סחוס. אם משתילים סחוס מאיזור אחר בגוף לאיזור שבו יש חסר הסחוס יודע להשתקם. ישנן טכניקות של עידוד צמיחת סחוס בחוסרים בינוניים ע"י מיקרו שברים. הזחוז שנוצר במצבים אלו שונה במבנהו מהסחוס המפרקי אך מהווה אלטרנטיבה טובה לחסר שהיה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים