פציעה בברך - עזרה בפיענוח MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/05/2016 | 20:05 | מאת: דור

שלום,שמי דור, עברתי פציעה בברך לפני מספר שבועות,נקבע ע"י הרופא קרע במיניסקוס עוד לפני ה-MRI,הרופא המטפל בחן את הMRI לפני הפיענוח המלא וקבע כי מדובר בקרע אשר יכול להתאחות מעצמו בגילי (25),הגיע הפיענוח של הMRI והוא הועבר לרופא אך אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את תוכנו עד לפרטים הקטנים: מודגמת בצקת לשדית דיפוזית באפיפיזה של הפמור הדיסטלי ובאפיפיזה של הטיביה הפרוקסימלית, ייתכן קונטוזיות לשדיות שרידניות. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, לא ניתן לשלול קרע פריפרי (חתך סגיטלי .( 5 סדרה 3, קורונלי 19 סדרה 4 המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מודגמת פליקה מדיאלית מעובה. אשמח לעזרה,שתהיה שבת שלום.

24/05/2016 | 22:28 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

בצקת לשדית משמעותה סימני החבלה שניתן לראות בעצם עצמה. האות החריג בהיקף המיניסקוס המדיאלי (בחלק הפנימי יותר של הברך) מסמל פגיעה במיניסקוס, ויתכן אף קרע. אם נכתב שלא ניתן לשלול קרע - זה אומר שלא ראו בוודאות את הקרע - אבל הממצא יכול להתאים לזה. בכל מקרה הטיפול יהיה לפי התלונות שלך. נסיון טיפול בפיזיותרפיה ומעקב. במידה והתלונות לא חולפות ניתן לשקול ניתוח לתפירת המניסקוס

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים