כאבים לאחר ניתוח לתיקון קרע בלברום מפרק ירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/03/2016 | 10:18 | מאת: טל

שלום רב, שמי טל בת 29 מאזור המרכז. לפני שנתיים במהלך פעילות ספורטיבית מאומצת חשתי כאבים עזים באזור מפרק ירך ימין ו"קנאקים" בעת הליכה. לאחר בירור ובדיקת ארתרו-MRI נמצא כי יש לי קרע "ידית דלי" בלברום- מודגם כיסוי יתר של ראש הפמור ע"י האצטבולום - ממצא המחשיד לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג . PINCER מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הלברום הקדמי עליון עם שבב לברום מנותק חלקית מדיאלית ומתחת למיטת הקרע בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 9-8 סדרה -)7 ממצאים מתאימים לקרע "ידית דלי ". הלברום האחורי מודגם תקין . ללא עדות לנזק סחוסי פוקלי . אין עדות לבצקות לשדיות . הקפסולה מודגמת שמורה . הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות . לסיכום : קרע "ידית דלי" בלברום הקדמי עליון כמתואר לאחר ממצאי בדיקה זו פניתי לרופא מומחה ועברתי ניתוח לתיקון הקרע. כיום כשנה לאחר הניתוח כבר כמה חודשים שאני חווה כאב חד, שונה מהכאב אותו חוויתי לפני הניתוח- באזור המפשעה בעיקר, וגם ה"קנאקים" חזרו בפעילות מאומצת. חשוב לי לציין כי אני מתאמנת במכון הכושר כ-3-4 פעמים בשבוע וכי חשוב לי לנהל אורח חיים ספורטיבי. עם זאת, לאחר הניתוח הפחתתי את העומס באימונים. לבירור פשר הכאב הנוכחי- רופא אורתופד ביצע בי בדיקה ידנית ואמר כי קיים חשד לקרע נחוזר. כמו כן הוא הפנה אותי לבדיקת רנטגן (בעמידה, ובמנח צפרדע). שם נמצא כי אין עדות לממצא פתולוגי גרמי. ראשית- מה זה אומר? כמו כן, הרופא נתן לי כדורי "ארקוקסיה" לשיכוך דלקת, הכאבים פחתו אך עדיין קיימים. כיצד עליי לברר אם חזר הקרע בלברום? האם עליי לבצע בדיקת ארתרו MRI נוספת? או שבדיקת הרנטגן שוללת ממצא זה? במידה ואכן יש לי קרע חוזר בלברום, האם האפשרות של ניתוח נוספת נלקחת בחבשון? שכן הניתוח הראשון לא עזר, מה הסיכויים שהניתוח השני ישפר את המצב? אם לא ניתוח- אז מה כן? תודה.

21/03/2016 | 13:05 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום טל. צילום הרנטגן לא שולל קרע חוזר. הוא מברר פגיעות נוספות כמו שחיקה של הסחוס או היווצרות בלטי עצם. יש להמשיך ולברר ע"י MRA של מפרק הירך ולפנות לרופא שניתח אותך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים