קרע במניסקוס וברצועת צולבת ACL- דחוףףף

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/02/2016 | 18:19 | מאת: היא-לי

שלום רב, בני בן 11 וחצי נפצע בשיעור ספורט בברכו הימנית לפני כשלושה שבועות. אינו מיישר את הברך כלל (חסר יישור של כ- 30 מעלות). ע"פ MRI: קרע כמעט מלא של ACL, קרע ידית הדלי של MM. כמו כן ברנטגן הודגם גוף עגול קטן במרכז הברך. הומלץ ניתוח דחוף לשחזור ACL (מגיד בברכו) ותפירת מניסקוס מדיאלי. האם אכן רק פתרון ניתוחי בא בחשבון? מהם אחוזי ההצלחה בניתוח כזה בגיל הזה לתפקוד ברמה טרום הפציעה? איך מחברים חזרה את הרצועה האם ניתן שלא באמצעות ברגים ומתכות? תודה מראש

26/02/2016 | 11:19 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום. קרע ACL כשלעצמו לא חייב בתפירה, למרות שהנטיה לטפל בצורה ניתוחית אצל צעירים. במקרה של קרע ידית דלי של המיניסקוס - החלק שקרוע תקוע מקופל שעמדה לא טובה במרכז הברך (יתכן שזה העיגול שרואים בMRI) וגורם לתקיעה של הברך. מקרה זה אינו יכול להשתפר בטיפול לא ניתוחי. את המיניסקוס תופרים בשיטות שונות ואת הרצועה הצולבת משחזרים באמצעות שתל גיד עצמי או מבנק רקמות. את השתל מחברים גם בשיטות שונות - בורג, מהדק וכו'. לאחר הניתוח ישנה תקופת החלמה ארוכה בה חשוב לשתף פעולה עם הפיזיותרפיה. בד"כ החזרה לתפקוד טובה, במיוחד כאשר הרצועה קרועה באופן חלקי. אך תתכן שטרית פגיעה כתוצאה מהחבלה הראשונית לסחוס במהלך הפציעה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים