טיפול בקרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/02/2016 | 22:20 | מאת: עידן

שלום ד"ר. בן 21 . כשנה אחרי ניתוח שחזור רצועות קרסול .יש לי כאבים סביב הצלקת וכאבים בחיבור בין הטיביה לקרסול בקדמת הקרסול (בצד של הפטישון הפנימי) בזמן מאמץ, ותנועה של הקרסול כלפי מעלה, וגם לפעמים יש קליקים קצת כואבים . היו לי גם כמה נקעים בקרסול לא חמורים. הייתי אצל שתי מומחים לכף רגל שניהם התרשמו שיש חוסר יציבות בקרסול בבדיקה הפיזית מבחן מגירה חיובי. בפענוח של הMRI הרדיולוג לא מצא כלום. האורתופדים ראו את הדיסק בעצמם אחד קבע שיש שבר סחוסי של הטאלוס רמה 4 והשני אמר לי שהוא לא רואה פגיעה בסחוס. ורק הרצועות פגועות. מה אתה מייעץ לי לעשות? תודה.

08/02/2016 | 10:27 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום עידן. במידה ולא הסתדרת לאחר הניתוח הראשון והפיזיותרפיה ועדיין יש כאבים וחוסר יציבות בקרסול, יתכן ואתה זקוק לניתוח שחזור רצועות באמצעות גידים. האם הציעו לך ניתוח נוסף? במידה ותבצע ניתוח נוסף נשאלת השאלה מה לעשות עם ממצא בטאלוס. לצערי איני יכול לענות על שאלה זו בפורום ללא בדיקה ומעבר על ההדמיות. לעיתים אין תשובה צודקת יותר ועליך לדבוק באחד הרופאים ולהמשיך הטיפול איתו. בהצלחה.

08/02/2016 | 14:02 | מאת: עידן

תודה רבה על התשובה. אכן הציעו לי לשקול לעשות שחזור רצועות חוזר בעזרת אלוגרפט. אבל הכאב באזור הטאלוס מפריע לי מאוד ואני מתלבט מאוד מה לעשות. זה התוצאות של מיפוי העצמות האם הם אומרות משהו?ממצאים : סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל. האם אתה ממליץ על ניתוח ארתרוסקופיה לצורך אבחון? שוב פעם תודה רבה.

08/02/2016 | 14:02 | מאת: עידן

תודה רבה על התשובה. אכן הציעו לי לשקול לעשות שחזור רצועות חוזר בעזרת אלוגרפט. אבל הכאב באזור הטאלוס מפריע לי מאוד ואני מתלבט מאוד מה לעשות. זה התוצאות של מיפוי העצמות האם הם אומרות משהו?ממצאים : סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל. האם אתה ממליץ על ניתוח ארתרוסקופיה לצורך אבחון? שוב פעם תודה רבה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים