פציעה בשוק מחוט טיל בתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/10/2015 | 21:50 | מאת: אל

שלום רב, לפני חודשיים עברתי תאונת דרכים במהלכה קשר בגדר תיל נכנס לשוק הרגל שלי בחלקה החיצוני (רגל שמאל, צידה השמאלי האזור השומני, במקביל לעצם) כאשר כלל השוק נפצעה גם כן מתיל אך באופן שטחי. כשבוע לאחר התאונה התפתחה באזור דלקת חמורה ובצקות בכל האזור עד כף הרגל, הוסר חשש לפקקת, טופלתי בארקוקסיה למשך 10 ימים ובנוגדי דלקת. כלל אזור הפציעה קשה לחלוטין ומורגש היטב גבול הדלקת. לאחר שלושה שבועות ללא תזוזה כלל(בהוראת הרופא) הבצקת ירדה וחל שיפור בגודל הפציעה המורגש. ביקור אצל אורטופד לפני חודש הוכרז כמוקדם מדי וכן אמר הרופא שמוקדם לבדוק נזק שכן כלל האזור פגוע. כיום, חודשיים וקצת לאחר הפציעה, אמנם חל שיפור בגודל הפצע הפנימי וכלפי חוץ נותרה רק נקודת כניסת התיל שנותרה אדומה אך לא בולטת כלל, מורגשת במגע ולא במגע קשיחות השוק מנקודת הפציעה עד כף הרגל בפס נוקשה וכואב, כאב ולעיתים נימול, אזור הפציעה מגרד מבפנים. חזרתי לפעילות כמעט מלאה, הולכת רגיל אך טרם חזרתי לפעילות ספורטיבית מאומצת, משתדלת לעסות את האזור באופן יומיומי. האם לא הייתה צריכה לעבור הפציעה עד עכשיו? האם יש צורך לבדוק פגיעה עצבית/ בשריר/ בעצם בעקבות התמשכות הפציעה? האם הגיע הזמן לשוב לאורטופד? אנא סיועך.

07/10/2015 | 21:16 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

למרות הסברייך המפורטים קשה להעריך מידת הפציעה. חודשיים הנם זמן ארוך ופציעות שאינן מסובכות צפויות להחלים או להשתפר משמעותית בפרק זמן שכזה. מומלץ לחזור לאורתופד לבדיקה חוזרת..

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים