כאבים בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/09/2015 | 23:40 | מאת: שי

שלום שלום אשמח לעזרה,אני מאמן כושר בחודשיים האחרונים סובל מכאבי דקירות בשרירי הבטן התחתונה (לאורך קו הביקיני) כאבים שבאים ונעלמים ..לא מצליח לייחס אותם לתנועה מסויימת ,בעיקר בצד שמאל לעיתים צד ימין,כאבים מעים דקירות הייתי אצל כירוג שלל בעיה בטנית(הוא טוען שאם אין הקאות ,חום וכו..והכאב הולך וחוזר זה משהו שקשור לספורט ואין פה שום בעיה בטנית נבדקתי בדיקת אולטרסאונד דרך הקופה שללו בקע מפשעתי או כל ממצא פתולוגי אחר לעיתים הכאב נעלם ,ופתאום הוא חוזר בזמן אימון לא מרגיש הגברה של הכאב ,או בתנועה מסויימת,זה מה שהאורטופד רשם לי "תנועות חופשיות פרקי ירכיים לא רגיש לא נמוש גוש במפשעה,רגישות קלה מעל איליואינגבינל ליגמנט ,ללא רגישות מעל האדוקטורים" בדקו אותי ידנית כמה רופאים 1)האם צריך לעשות אולטרסאונד של ספורטאים?האם אולטרסאונד דרך הקופה שיצא תקין שולל בקע גם במקרה של ספורטאים(הבנתי שישנו דבר כזה שנקרא הרנייה של ספורטאים 2)בהקשר לשאלה הקודמת האם אולטרסאונד שולל בעיות כגון דלקת בשרירי הבטן התחתונה וכו ובעיות של ספורטאים ואם כן איזה בדיקות ניתן לעשות לשלול 3)מה אני יכול לעשות בבית כדי להקל על הכאב(אני די בטוח שזה קשור לשרירים? 4)האם להפסיק פעילות גופנית? 5)איך אני יכול לדעת אם ישנה בעייה ,או שזה יכול להיות עניין של סטרס או מתח חשוב לציין שאני מתאמן כרגיל כרגע ,והכאבים ברוב הזמן קלים ובעיקר מציקים

17/09/2015 | 23:53 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שי, אכן, בקעים קטנים מאוד לא ניתן לאבחן באולטראסאונד, כמו כן בקעים נדירים יותר - בדופן הבטן ולא מפשעתיים יכולים להיות קשים לאבחנה. במקרים כאלו ניתן להיעזר בMRI של דופן הבטן. במקרה שלך, כאב שמופיע פעם בצד אחד ופעם בצד השני פחות מאפיין בקע- כיוון שבקע זה פגם אנטומי שאינו נודד ממקום למקום. יש להגיע לאבחנה ברורה יותר.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים