עצם הפיבולה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/08/2015 | 05:11 | מאת: יעקב

ר שלום לפני כשבוע וחצי נפלתי ונקעתי את הקרסול ושבר ללא תזוזה בשליש העליון של עצם הפיבולה - אין גבס אבל תחבושת אלסטית כמה זמן לדעתך עד שאוכל לחזור לפעילות ספורטיבית של הליכה מהירה או ריצה (אני בן 48)והאם יש משהו שיכול יהיה לזרז את ההחלמה או כל טיפ אחר לחזרה לפעילות תודה מראש

24/08/2015 | 11:54 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום יעקב, כאשר יש נקע קרסול ושבר בפיבולה המקורבת יש לשלול פגיעה רצועתית בין שתי עצמות השוק. במידה ונשללה פגיעה זו (אפילו בבדיקה קלינית אצל האורתופד, או ע"י צילום רנטגן) ניתן לחזור לפעילות רגילה לפי הכאבים, ולפעילות ספורטיבית של הליכה מהירה או ריצה החל מ6 שבועות בהתאם לתחושת הביטחון בהליכה. ניתן לבצע הליכות או ריצה על משטח ישר מוקדם יותר תוך שימוש בסד כדוגמת AIRCAST התומך בקרסול ומונע נקע חוזר. כמובן יש להתייעץ עם אורתופד ולהיבדק בכדי לשלול פגיעות חמורות יותר.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים