פגיעה בעצב אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/07/2015 | 19:01 | מאת: hagag

שלום ד"ר. אחרי שחזור רצועות בקרסול איך מטפלים בפגיעה בעצב הפרונאלי השטחי שמלווה בכאב חזק תחושת שריפה וכמו זרמים בקרסול. תודה.

14/07/2015 | 13:11 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום, חשוב לאבחן בבדיקה קלינית על ידי הרופא האם מדובר בגירוי מקומי בשל תפיסה של העצב בצלקת או בשל פגיעה בעצב עצמו ויצירת נוירומה. אפשרויות הטיפול הן לא ניתוחיות וניתוחיות - לא ניתוחי - 1. מניעה מגירוי, התאמת הנעלה ומלבושים 2.טיפולים מקומיים לצלקת להעלאת סף הכאב - מתבצע ע"י מרפאים בעיסוק 3. מדבקות לידוקאין (קשה להשיג בארץ) - להדבקה מקומית על האיזור המגורה 4. הזרקה מקומית של סטרואידים או אלכוהול (בחלק מהמקרים) ניתוחי - 1. שחרור העצב מהצלקת 2. כריתת הנוירומה וקבירת העצב למניעת הישנות 3. במקרים עקשניים - השתלת קוצב לגירוי קבוע של העצב והעלאת סף הכאב יש להתאים את הטיפול לסוג הפגיעה, משכה, דרגת הכאבים, הטופל ועוד. כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח לפני החלטה על פעולה ניתוחית בברכה

28/10/2015 | 23:45 | מאת: א

שלום רב מבקש לדעת איך נוצרה ירידה בתחושה שטח של 4X4 ס"מ בחלק החיצוני של ברך שמלאל? הברך עברה 2 ארטרוסקופיות (כריתה חלקית של מניסקוס) ושיחזור רצועה צולבת קידמית - צלקת לאורך באמצע הברך כ 8 ס"מ האם זה ירידה בתחושה כתוצאה מניתוחים או שיכולה להיות סיבה אחרת? תודה א.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים