השלכות עתידיות של קרע בשריר הארבע ראשי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

12/12/2020 | 15:05 | מאת: תמר

לפני כשנה נפלתי ונגרם לי קרע מלא של השריר הארבע ראשי. לאחר מספר חודשים השריר התארגן מחדש , נוצר שקע ובליטה במרכז הירך אך אני מסוגלת לתפקד היטב בתפקוד יומיומי. עם זאת עדיין מתקשה וחשה כאב באזור בזמן הליכה בשטח - בעיקר בעליות חדות , ןמתקשה לחזור לריצה - אני מסוגלת לרוץ אך בקצב איטי ולמרחק מוגבל של כ 6 ק"מ (לפני הקרע רצתי 10 ק"מ בקצב מהיר יותר). שאלתי - האם עלולות להיות השלכות עתידיות לפציעה הזו ומה הן?

שלום תמר, קרע של גיד הארבע ראשי בד״כ מחליש את הגיד ב50%. התפקוד שלך לעומת הפציעה הינו מעולה. מעבר לחולשת השריר , ייתכן שבעתיד המפרק בין עצם הפיקה לבין עצם הירך יישחק. כל עוד את מרגישה טוב ללא כאבים אין צורך לדאוג. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים