MRI מפרקים סקרואליאקלים ללא חומר ניגוד בשאלה של סקרואיליאיטיס.

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/11/2020 | 15:24 | מאת: שירי

שלום, כאבי אגן בהריון שמקשים בהליכה, מצ"ב תשובה של mri אשמח לדעת מה אומרת התשובה, האם יש הסבר לכאבים שממש מקשים על ההליכה, וכן, לאיזה רופא ללכת אורתופד או ראומטולוג. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים למפרקים הסקרואליאקלים בסדרות T1 ,T2 עם דיכוי שומן, ללא הזרקת ח.נ. בתוספת סדרות לאגן הגרמי במישור אקסיאלי וקורונלי ב T1 ובT2 עם דיכוי שומן. מודגמת בצקת לשד עצם קלה מאד באספקט הקדמי האליאקלי והסקראלי של המפרקים הסקרואיליאקלים מימין ומשמאל. סקלרוזיס תת סחוסי קל באספקט האליאקלי קדמי של המפרק מימי. ממצאים אלו הודגמו גם בבדיקת MRI מ 18.9.14. ללא עדות לארוזיות. אין החלפה שומנית. אין עדות לגשרים גרמיים. ללא נוזל בכמות מוגברת במפרק. בצקת קלה באנטזיס משני הצדדים. מעט נוזל במפרק הסימפיזיס פוביס. ללא פתיחה משמעותית. בצקת קלה בגידים האדוקטורים הסמוכים. הפורמינות הנוירליות חופשיות. מאחזי הגידים על פני עצמות האגן, למעט האדוקטורים, נראים שמורים וסימטרים. לסיכום: ממצאים כמתואר במפרקים הסקרואליאקלים המתאימים לשינויים על רקע מכאני משנית להריון (אוסטאיטיס קונדנסנס).. מעט נוזל בסימפיזיס פוביס ללא סימפיזיוליזיס. תודה רבה

שלום, ממליץ לך מעקב אורתופד מומחה עמוד שדרה. טיפול מתאים לכאבים , ניתן להתייעץ עם רופא כאב בברכה,

16/11/2020 | 09:45 | מאת: שירי

תודה רבה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים