כאבים ממושכים בעמוד שדרה גבי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

30/08/2020 | 02:26 | מאת: דור

שלום, בן 32, רקע - לפני כחודש וחצי אובחנה אצלי אוסטאופורוזיס (טי-סקור של מינוס 2.8 במפרק ירך ומינוס 2.3 משוקלל בעמ"ש). בנוסף, בשנים האחרונות אני סובל מכאב בא והולך בעמ"ש גבי - הכאב מתגבר יותר לאחר התכופפויות ממושכות ומלווה בתחושה של הרדמות של חלק מהגב שסמוך לאזור הכואב בעמה"ש. לפני כחצי שנה דחקתי משקל והתחיל לי כאב ממוקד בעמוד השדרה שלא עובד עד עכשיו. הייתי אצל שני אורתופדים להתייעצות. שניהם בכירים ובעלי שם. אחד המליץ על מיפוי עצמות SPECT של כל השלד והשני המליץ על CT (לא ידעתי אותו שהייתי בייעוץ קודם לכן). ועכשיו אני די אובד עצות. למה לפנות? למיפוי או ל-CT? אשמח להכוונה. תודה רבה

למיפוי SPECT עמוד שדרה בהחלט

01/09/2020 | 17:52 | מאת: דור

למה לא MRI בעצם? להבנתי, אם יש פריצת דיסק/בלט/שבר בחוליה/שבר דחיסה גם MRI יכולה להדגים את כל זה - בלי קרינה. או שמא? תודה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים