מיפוי עצמות - ממצאים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/07/2020 | 12:33 | מאת: גלעד

שלום רב דוקטור קודם כל תודה רבה. בהמשך לתכתובת ולתשובתך מטה, יש לי מדי פעם רגישות מוגברת במשהו בברכיים, בעיקר לאחר אימון. ככה התחושה בסדר. מה הכוונה שהבדיקה לא ספציפית? רק כדי להבין, כי בטקסט של המפענח כתובים הרי איזורים ספציפיים מאד, כולל קרסוליים וברך שמאלית. תודה רבה גלעד ------------ תגובה שיתוף פתח בלשונית ד"ר מוחמד כתאנה - תמונה תשובת מומחה | מאת: ד"ר מוחמד כתאנה 22.07.20 | 08:33 (0) שלום גלעד, בדיקת מיפוי העצמות אינה ספיציפית , הכוונה שלעיתים אזורי קליטה בגוף אינם כואבים או רגישים ולכן אין לזה שום משמעות. האם אתה סובל מכאבים בגפיים תחתונות בכלל? כל עוד לא כאוב לך בברכיים ובקרסוליים במידה רבה אין חשיבות לממצאים במיפוי. אם כן ישנם כאבים צריך לאתר את אזור הכאב והבין את מאפייניו ואז להחליט אם צריך בירור או לא. בברכה, תשובה מיפוי עצמות - ממצאים 21/07/2020 | 12:03 | מאת: גלעד שלום רב אני בן 44 עוסק בספורט (ריצה, כוח) רץ בסטנדרט בחודשים האחרונים כ 10 קילומטרים פעמיים-שלוש בשבוע, במהירות יחסית מתונה בין 11 ל 12 קמ"ש לפעמים רץ מרחקים ארוכים יותר 15-20 ק"מ (מהירות כ 10 - 10.5 קמ"ש) תרגילי כוח פעמיים בשבוע מתון יחסית, על בסיס משקל גוף וגומיות התנגדות. לאחרונה בצעתי מיפוי עצמות (עקב פגיעה צווארית בתאונה) והתוצאות להלן: ------------- מיפוי עצמות - כל גופי חומר TC - MDP -- שינויים ארטריטיים קלים בע"ש גבי, בגובה D4, D6 D7 מימין, ברך שמאלית (קונדילוס טיביאלי מדיאלי: פגיעה ליגמנטרית - אנטזופטית?), קרסוליים וטרסוס דו"צ, בעיקר מימין. דגש בלסת תחתונה - תהליך דנטלי. ללא ממצא נוסף. ------------------- האם אפשר בבקשה לקבל הסבר מה הממצאים אומרים, האם יש ממה לדאוג, בדיקות נוספות לעשות ואמצעי זהירות שצריך ליישם?

שלום גלעד, לא ספיציפי הכוונה שלא נותנים ממצאים ברורים לגבי כל פרק, האם זה טראומה /דלקת / שבר מאמץ וכו.. לכן הבדיקה הקלינית חשובה לצורך החלטה וכמובן במידה ויש צורך יש לבצע עוד בדיקות כחלק מהבירור. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים