כאב בעקב רגל ימין כנראה מסוג דורבןק

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

07/07/2020 | 15:08 | מאת: ישראל עדני

אני בן 68 ורץ ארבע עד חמש פעמים בשבוע כ 10 קמ בכל פעם. בשנים האחרונות, בתחילת הריצה היו לי כאבים במשטח כפות הרגליים הכאב החזק יותר היה בכף רגל ימין. עצרתי את הריצה ולאחר כ שלוש דקות הכאב חלף והמשכתי לרוץ ללא כאבים. לפני כחודש הרגשתי כאב בעקב רגל ימין. הכאב אינו אותו כאב כפי שתיארתי קודם אלא כאב לפי הבנתי מסוג דורבן. בינתיים הפסקתי לרוץ באותו קצב ולאחרונה (כשבועיים) הפסקתי לרוץ עקב הכאב בכף הרגל. בינתיים אני מבצע תרגילי פיזיותרפיה להקלת כאב הדרבן כפי שלמדתי באינטרנט וגם מניח קרח על אזור הכאב. שאלה האם אני יכול לרוץ פעם ביומיים ולטווח קצר במקביל לתרגילים שאני מבצע? נ.ב בעבר רצתי עם נעל מסוג ניו באלאנס עם מדרסים מפני שכך רגלי שטוחה וכאבי הריצה שתיארתי היו גם היו בשלוש השנים האחרנות אני רץ עם נעל מתקנת ללא צורך במדרס של ברוקס וכאבי הריצה ללא שינוי. תודה

שלום, כן אני חושב שאפשר לנסות לרוץ פעמיים בשבוע במקביל לתרגול והמתיחות בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים