פרירת מפרק ירך אצל קשישה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

26/02/2020 | 22:03 | מאת: לינדה

שלום ד"ר לפני כחודש דודה שלי בת 83 נפלה ושברה צוואר ירך (משהו כזה) לאחר מכן היתה מאושפזת 5 ימים במחלקה אורתופדית ואז הייתה בשיקום עשתה פיזיותרפיה....יומיים לאחר שחזרה הביתה התכופפה להוציא בגד ממגירה תחתונה בארון בגדים ומפרק ירך יצא ממקומו...שאלתי היא? האם יש הנחייה לא להתכופף לאחר ניתוח שבר צוואר ירך? האם זה סיבוך של הניתוח? או בגלל שהיא קשישה?

שלום לינדה, במידה ודודתך עברה החלפת מפרק ירך ע"ר שבר ייתכן ומה שקרה הינה פריקה של המפרק המלאכותי. בעיקר בגישה ניתוחית אחורית ההנחיות לאחר הניתוח להיזהר מכיפוף יתר של הירך ונקיטת אמצעי זהירות כגון הגבההת האסלה בשירותים , שמירה על פיסוק וכו.. מעבר לתלות בחולה פריקה יכולה להיות קשורה לסוג הגישה הניתוחית , סוג וגודל המשתלים וכו.. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים