סיוע בפענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

04/09/2019 | 19:47 | מאת: aba

שלום רב, אני בשבוע 21 להריון (ראשון), החל משבוע 12 התחילו לי כאבי גב חזקים באזור עצם הזנב. לפני כחודש לערך נפלתי על הגב וחלה החמרה בכאבים, אני מתקשה ממש לשבת בעבודה וסובלת מזרמים באזור האגן והרגליים בעת ישיבה, הרגליים נרדמות די הרבה, קשה לי לנהוג ואף מתעוררת בלילות מכאבים ולא מצליחה לחזור לישון (עקב הכאבים). לאור האמור, הופניתי לבדיקת MRI אגן, הבדיקה יצאה תקינה אך ישנם ממצאים שאשמח לדעת את משמעותם. ראשית, הודגמה בצקת לשדית סביב המפרקים הסקרואיליאקליים. בנוסף, הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית דו-צדדית. הרופא הסביר לי כי הבצקת ככל הנראה מעידה על דלקת, אך לא הסביר מעבר לכך. רציתי לדעת מה משמעות הממצאים והאם הבצקת במפרק יכולה להצביע על סקרואילאיטיס? תודה מראש.

שלום, נוזל מפרקי בכמות תקינה לא אמור להדאיג אותנו. שיש בצקת באזור המפרק הסקרואליאקלי ייתכן ויש עומס חוזרני מקומי, ייתכן שיש תהליך דלקתי וייתכן כתוצאה מהחבלה ישנם סימנים של בצקת מקומית. במידה והכאבים לא משתפרים יש לשוב לביקורת אורתופדית בקהילה לשקול טיפול בפיזיותרפיה , רפואה משלימה או טיפול תרופתי זמני. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים