קרע בסהרון ושברים סובכונדרליים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/03/2019 | 13:16 | מאת: חן

היי, קיבלתי את תוצאות MRI ונאמר כי יש לי קרע אופקי ללא גבולות חדים בגוף ולאורך קרן אחורית של הסהרון המדיאלי אשר מגיע כמעט עד לשורש אך ללא ניתוק. בנוסף יש קווי שבר סובונדרליים בשני המשטחים הפרקיים. מדובר בברך ימין. אני סובל מכאבים, בעיקר בעליית מדרגות והליכה. אני מתחתן עוד שבועיים וממש חושש.... הכאבים נמשכים כבר שבוע וחצי ללא הקלה... איך ניתן לטפל? איך ניתן להקל על הכאב? מהו זמן ההחלמה? תודה מראש!

20/03/2019 | 17:41 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי חן לא ציינת פרטים חשובים כמו מיעד הפציעה אם בכלל, גילך, ורמת הפעילות. ממליץ לקבוע תור למרפאת הספורט לדיון מסודר. בינתיים מנוחה, קורס נוגדי דלקת וכאבים לאחר בדיקה מול רופא המשפחה אם מותר, קרח, ברכייה.... בהצלחה ומזל טוב

20/03/2019 | 19:52 | מאת: חן

היי, תודה על תשובתך המהירה. אני בן 31. הפציעה קרתה לפני שבוע וחצי במהלך ריקוד. אני בעל עודף משקל אך פעיל מאוד גופנית (לפני הפציעה) - חדר כושר 3-4 פעמים בשבוע, ספינינג פעם בשבוע וכו'. הפסקתי עם הספורט בינתיים ואני חושש שהמצב ימשך לקראת החתונה.... האם יש משהו שניתן לעשות?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים