עזרה בפענוח MRI ברך לאחר חבלה שחזרה על עצמה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/11/2018 | 20:55 | מאת: יוסף

שלום. מזה כמה שנים אני סובל מפציעה בברכיים- הברך מסתובבת ונשמע קליק חזק, כנראה מתיחה של הרצועות, זה קרה בשני הברכיים, יותר פעמים בברך שמאל וזה קרה לי לאחרונה תוך חודשיים וחצי פעמיים יש לי גמישות יתר בכל הגוף ושרירי הרגליים שלי חלשים מאוד אז אומרים שזה בגלל זה לנושא בפעם האחת לפני אחרונה, שאירעה לפני חודשיים וחצי הכאב היה שונה, בנוסף לכאב באזור הפנימי של הברך נוסף כאב מסביב לפיקה, בפעם האחרונה שאירעה לפני שבועיים הכאב היה חזק יותר ועד היום אני בקושי הולך. אורטופד חשד שמדובר בקרע ושלח אותי ל MRI עוד בפעם הקודמת, עשיתי את הMRI בראשון האחרון, כלומר לאחר הפציעה האחרונה אשמח לעזרה בהבנת הפענוח ומה כדאי לעשות/לא לעשות עכשיו, וכמה זמן בערך אמורה לקחת ההתאושות תודה מראש בצקת לשדית דיפוזית באספקט קדמי-לטרלי של ה-LFC ובפסט מדיאלי של הפיקה ללא הדגמת קווי שבר או פרגמנטים אוסטאוכונדרלים מנותקים. עמדת הפיקה מעט לטרלת מהרגיל, אך אין לזהות קרע במייצב הפיקה המדיאלי. סחוס הפיקה שמור. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. ללא ממצא חריג בגיד הפיקה או בגיד הקוודריצפס. נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה. בצקת לשדית קלה במשטחי השומן סביב המפרק. בסיכום: 1 .נזק טיפוסי לאחר פריקה לטרלית של הפיקה ללא קרע במייצב הפיקה המדיאלי. 2 .ללא עדות לקרע ברצועות או בסהרונים.

24/11/2018 | 08:36 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי יוסף מתיאורך של הפציעה ומהמ.ר.י נשמע שאתה סובל ממשפחת הפציעות של יציבות הפיקה. מעבר לבדיקה והתייעצות במרפאה כדאי לנוח בתקופה הראשונה לאחר הפציעה ולאחר מכן לבצע תרגילים לחיזוק המייצבים הפנימיים של הפיקה. רפואה שלמה יובל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים