קרפיטציה בברך לזמן מתמשך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/10/2018 | 23:18 | מאת: שרבל

שלום רב אני בן 32 בריא ועושה ספורט (הליכה בעיקרון ולפעמים משלב ריצה) באופן סדיר. יש לי קרפיטציה בברך שמאל ואני שומע "קנאק" בזמן הליכה (בריצה לא!!) האם אני צריך לדאוג מנזק עתידי ? איך אוכל למזער את הנזק ? וגם לשמוע פחות "קנאק" ?

22/10/2018 | 16:30 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי שרבל ״קנאק״ שאינו מלווה באי נוחות או כאבים ומופיע רק בזמן הליכה לא חייב לסמל אירוע לא תקין בברך או לחייב נזק עכשווי או עתידי. במידה וה״קנאק״ נובע מהחלקה לא מושלמת של הפיקה על הברך, אזי חיזוק שרירים ואיזון מיטבי של הברך יכולים למנוע את הקנאק. מציע לפנות לבדיקה קלינית של הברך במרפאות לצורך אבחנה סופית. רפואה שלמה יובל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים