כאבים בירך שמאל בהליכה ובעליה במדרגות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/10/2018 | 14:08 | מאת: כאבים בירך שמאל

בעקבות הנ״ל בוצע צילום אגן ופרקי ירכיים והממצאים:שינויים ניווניים וארטרוטיים דו צדדי.מה זה אומר ומה ניתן לעשות?

17/10/2018 | 08:17 | מאת: ד"ר יובל ברוך

שלום. לא ציינת גיל ופרטים רלוונטים נוספים.

17/10/2018 | 08:19 | מאת: ד"ר יובל ברוך

שלום. המשך...לא ציינת פרטים כמו גיל ומשך התלונות והשפעתן על איכות החיים. שינוים ניווניים/ארטריטיים הן ביטוי לשחיקה למעשה של המפרק. תהליך זה יכול לגרום בדיוק לכאבים שציינת. הטיפול נע בין שמרני (פיזיותרפיה/שינוי אורחות חיים) לטיפול ניתוחי (בהתאם לגיל ולממצאים) ממליץ לפנות לאורתופד דרך הקהילה להמשך הבירור רפואה שלמה יובל

17/10/2018 | 09:04 | מאת: כאבים בירך שמאל

תודה.אני בת 66 ובריאה באופן כללי.בנוסף לצילום יש גם סונר ירך בו הודגמה התעבות של הבורסה עד 0.8 ס״מ עם נוזל בכמות בינונית כביטוי לטרוכנטריק בורסיטיס.לא הודגם תפליט בחלל המפרק ואין עדות לאיליאופסואס בורסיטיס.גידים ורצועות ב.מ.פ.

17/10/2018 | 09:06 | מאת: ד"ר יובל ברוך

אם כך, ממליץ לפנות למרפאת המפרקים שלנו לדיון על האפשרויות הטיפוליות השונות. ניתן לקבוע תור דרך המוקד לזימון תורים של בית החולים

17/10/2018 | 09:17 | מאת: כאבים בירך שמאל

תודה רבה ד״ר.

17/10/2018 | 13:15 | מאת: ד"ר יובל ברוך

בשמחה רפואה שלמה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים