קריעה של רצועות הברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/09/2018 | 00:12 | מאת: חלי

גבר בן 50. לאחר סריקת MRI, התברר כי יש קריעה כמעט מלאה של הרצועה בברך. הומלץ על ניתוח. איזו אופציה עדיפה- השתלה של רצועה מתורם או השתלה עצמית?

22/09/2018 | 19:36 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי חלי שאלתך מתחלקת לשתיים: 1. האם יש אינדיקציה לניתוח להחלפת הרצועה (מניח שאאתה מתכוון לACL - הרצועה הצולבת הקדמית). לשאלה זו המענה רק לאחר היכרות איתך ועם מצב הברך שלך. עצם קיום קרע ברצועה מלא או חלקי אינו מחייב טיפול ניתוחי באופן אוטומטי. 2.סוג השתל אם עצמי או מתורם גם הוא תלוי בהיכרות איתך ועם מחלות הרקע ועדיף שיהיה בהחלטת המנתח לאחר שיחה איתך. בהצלחה יובל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים