ערכי cpk גבוהים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/11/2017 | 13:11 | מאת: דנה

שלום רב בקצוני לשאול על ערכי csk גבוהים באופן קבוע בבדיקות דם ערכי נורמה 0-171 הערכים שהתקבלו הינם- 325 ללא פעילות ספורטיבית- עבודה פיזית מתונה תרופות באופן קבוע: טריטז ללחץ דם כולסטרול-סנבסטין גיל: 55 גובה: 175 משקל: 89 זכר. אשמח לדעת מה יכולה להבות התוצאה הנ"ל ומה ניתן לעשות בנידון. תודה מראש

01/02/2018 | 09:20 | מאת: ד"ר יואב רוזנטל

הי דנה, CPK הינו חלבון שמופרש משריר. לעתים ערכים מוגברים יכולים להעיד על פירוק שריר. גורמים אפשריים: נטילת תרופות מורידות כולסטרול, פעילות גופנית מוגברת, אלכוהול. אני מציע שתפני לרופא המשפחה לבירור העניין.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים