שבר אוסטאוכונדרלי בברך,ילד בן 10

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/03/2017 | 21:12 | מאת: אסנת

שלום.בני משחק כדורגל בליגה ובכלל מרבה בפעילות ספורטיבית. לאחר כאבים בברך וברור MRI נמצא כך:באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי מודגם נגע תת קורטיקלי בקוטר 1.6 ס"מ ובקוטר 1.2 ס"מ במישור הקורניקלי. מודגמת בצקת לשדית בסמוך עם אי סדירות הקורטקס. מודגם אות חריג ליניארי בין העצם הסובכונדרלית לסחוס המכסה עם רושם של ניתוק חלקי של הסחוס המכסה כאשר פרגמנט הסחוס המנותק חלקיתמודגם בקוטר 1 ס"מ במישור צדדי פנימי. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת צסטה. רצועות,סחוס פיקה ומנסקוסים תקינים. האורטופד היום הורה לנו שהילד יפסיק כל פעילות ספורט ל3 חדושים עד לMRI הבא, בכדי שהמקום יקבל הזדמנות להחלים בעצמו ולא מדובר בניתוח. אשמח לחוות דעתך בנוגע להמלצת הרופא. תודה

14/03/2017 | 21:35 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

לפי התיאור שצירפת מדובר בOsteochondritis Dissecans מדרגה 2-3. בגיל זה, המיקום והדרגה של הממצאים מתאימים לנסיון טיפול לא ניתוחי בהפחתת פעילות ומעקב עם סיכויי החלמה טובים. בהצלחה ורפואה שלמה

14/03/2017 | 22:15 | מאת: אסנת

תודה על תשובתך המהירה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים