פציעת מרפק טניס ממשקולות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

31/01/2017 | 15:31 | מאת: אלון

היי דוקטור, אני בן 23, מרים משקולות בבית (לא משקל כבד) בזמן הפנוי המעט שיש לי בשנים האחרונות. לפני כחודש וחצי עשיתי אימון ויום אחריי התחיל לי כאב במרפק שמאל שהלך והחמיר עד שהגיע לשיא כמה ימים אחריי. לא יכולתי ליישר את המרפק והרגשתי כאבים סטטיים. אופי הכאב הוא כמו חום כזה במרפק, כיאלו המרפק עייף. היה לי כאב חזק רק שניסיתי ליישר את היד. יש לציין שאין לי כאב בזמן שאני מרים דברים או אוחז בהם אלא רק אחריי המאמץ. לפני שבועיים הגמישות חזרה במלואה אך יש לי "קליקים" שאני מיישר את היד. הייתי אצל אורטופד. ניתן לי כדורים נגד דלקת למשך 10 ימים שבמהלכם לא הרגשתי שום כאב. כעת הכדורים נגמרו והכאב הסטטי והחום של הדלקת חזרו. רציתי לדעת האם זה אמור לעבור לגמרי בסופו של דבר או שתמיד יהיה במרפק איזושהי בעיה כרונית? האם הדלקת עצמה תחלוף? מתי אדע שבטוח לחזור להתאמן? בתודה, אלון

06/02/2017 | 20:20 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אלון. חום מקומי במרפק זה סימן שיש תהליך פעיל כעת במרפק. יתכן ומדובר בדלקת של השרירים או הגידים אך יתכן גם שמדובר בתהליך דלקתי בתוך המפרק עצמו. מומלץ לנוח מפעילות גופנית מאומצת (של המרפק) ולהיבדק אצל אורתופד ע"מ למנוע המשך פגיעה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים