התקשות שרירים - עזרה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/01/2017 | 13:05 | מאת: דן

אהלן. ממה יכול לנבוע התקשות, כאב, ואפילו קצת נפיחות של שריר בעת מאמץ של ריצות ארוכות בלבד? במידה ומדובר בכל סוג אחר של מאמץ ברגליים זה לא קורה - ספרינטים שונים, תרגילי כוח שונים, ריצות בינוניות וכו''... לאחר מרחק של 2 קילומטר שרירי השוק התחתונים (לא שרירי התאומים, אלא מתחת) בשני הרגליים (אחת באופן יותר קיצוני) מתחילים לכאוב ולהתקשות מאוד. אשמח מאוד להכוונה ועזרה (:

23/01/2017 | 18:25 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום דן. התופעה שאתה מתאר מוכרת. מדובר באמת בהתכווצות של השרירים הנובעת משימוש יתר (OVER USE) של השרירים. הסיבה הברורה לרוב אינה ידועה אך לעיתים יש גורמים שניתן לזהות אותם כמו חסימות בכלי הדם, לחץ עצבי או הפרעות מינרליות\אלקטרוליטריות (אשלגן, סידן, מגנזיום לדוגמא). גורמי סיכון הם גיל, הריון, התייבשות ומחלות כמו סכרת, הפרעות בתפקוד הכבד או בלוטת התריס. הטיפול הוא בעיקר מניעה (מהתייבשות), תרגילי מתיחה, ניתן להשתמש בתוספי מזון או מזונות המכילים מגנזיום לפני ריצות ארוכות כמו קקאו, גרעינים, טחינה. בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים