קושי בלהיפרד - זקוקה לסיוע

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

01/10/2010 | 13:38 | מאת: אורית

שלום יובל, שמי אורית, ואני בת 35. אני יוצאת עם בחור שצעיר ממני בכ-3 שנים. לצערי, אין אני רואה את עתידנו יחד, היות ואין לנו תחומי עניין משותפים, אין תקשורת טובה, כלומר, אין על מה לדבר..ובעיקר, תדירות הסקס בניינו היא אחת לחודש בערך, וגם אז הסקס לא משהו, וכלל אינו מלהיב אותי, ואינני נהנית.אפילו קשר עין אין בניינו, והסיבה ידועה לי היטב:הראשונה, האהבה שלי אליו פחתה עם הזמן, ולכן אני לא מוצאת בזה עניין, והשנייה, שהוא פשוט חסר נסיון והבנה לגבי הדברים הנ"ל שכל כך חשובים. אני חייבת לציין כי הוא מאד אוהב אותי ובהחלט רואה בי המשך לחיים שלמים. אני שרוייה במצב לא טוב, אני נמצאת במקום שאינני רוצה להיות בו, ואין לי את האומץ לבוא לומר לו ישירות שאני כבר לא. בכל פעם שאני משוחחת איתו על העניין, ורומזת לו שלא טוב לי, ויש מצב שזה ייגמר אם דברים לא ישתפרו, הוא מתחיל לשחק בעניין הרגשי, לבכות, ואז זה משאיר אותי במצב שאני נמצאת בו כיום. מצב מזוייף, לא טוב ולא בריא כמובן. אני חולמת על דברים אחרים, והוא חולם עליי ועל עתידנו המשותף. האם יש לי בעייה פסיכיאטרית? הייתכן שאישה תישאר עם גבר רק משום שהיא מרחמת עליו? אינני יודעת כיצד לצאת מהסבך הזה. להעמיד פנים כלפי חוץ שהכל בסדר, גורם לי בחילה. חייבת לציין שהוא מודע לקושי שאני עובדרת, ובכל זאת אינו מקל עליי..אני מוצאת את עצמי לפעמים כועסת עליו ומרוידה עליו את כל העצבים, ואחר כך מרגישה רגשות אשמה..אני חייבת לציין כי גם בעברי נשארתי עם גבר קרוב לשנה עד שהיה לי את האומץ לקום וללכת וזו מהסיבה הפשוטה שריחמי עליו..מה קורה לי? האם שי לי בעייה פסיכיאטרית? והחשוב מכל, מה עושים עם זה? אודה לך על תשובתך המהירה..אני מתחילה לאבד את עצמי..

היי אורית, תודה על פנייתך. אני שמח שמזדמן לי להיות ליד האינטרנט בדיוק שההודעה נשלחה, כך אני יכול לנסות לעזור במיידי. לעניין הודעתך - נדמה שכבר גמלה ההחלטה בליבך להיפרד. מצד שני, יש לך קושי לא פשוט, חסם הצלחה - קושי מפרידות. כפי שציינת, ואנחנו מכירים את זה מעולם האימון, הקושי הזה מלווה אותך שנים ארוכות ונמצא בעוד תחומי חיים. לגבי השאלה אם זו בעיה פסיכיאטרית, אני מאמין שלא. אם כבר זה משהו פסיכולוגי - רגשי, ומאוד טבעי. את בן אדם, נאהב, שצריכה להגיד למי שאוהב אותך שזה לא הדדי. קל זה בטח לא, וזה מאוד אנושי הקושי הזה. מצד שני, את בת 35, אולי רוצה להקים משפחה ולהתקדם בחיים לכיוון זוגי אחר - והזמן הוא פקטור בעניין. ולכן אני הייתי רוצה לחזור אליך בכמה שאלות: 1. אם העזיבה הייתה מגיעה מיוזמתו - איך היית מרגישה? 2. אם היית יכולה, היפותטית, לעזוב אותו בצורה חד וחלקה ולא לראות אותו למחרת יותר אף פעם - איך היית מרגישה? 3. קצת על העתיד - מה את מאחלת לעצמך בעוד שנתיים מבחינה זוגית ומשפחתית? 4. מה למדת ממערכת היחסים הנוכחית? 5. מה את חושבת על ההתנהגות שלו כשאת מדברת איתו על אפשרות סיום הקשר? 6. כשאת אומרת שנגמרה האהבה, למה את מתכוונת? מה את מרגישה? 7. מה את חושבת על פקטור הזמן? 8. מה מידת האחריות שלך כלפיו וכלפיי תחושותיו לדעתך? אשמח לקבל תשובותייך ולהמשיך את ההתייחסות מכאן הלאה. בינתיים אני ממליץ לך על הספר "לאלף את השדון" - שמטפל בדיוק בקושי שלנו בגלל החסמים. אם את חשה ירידה משמעותית במצב הרוח וקושי בהתמודדות (מה הכוונה במתחילה לאבד את עצמי?) - הייתי ממליץ שתדברי עם פסיכולוג על העניין. אני אעשה הכל כדי לנסות לעזור לך בכלים שלי דרך האתר. בהצלחה וסופ"ש נעים, יובל

01/10/2010 | 16:37 | מאת: ליאורה

היי אורית אני פעם ראשונה נכנסתי לאתר ומיד ראיתי את ההודעה שלך. אני לא יודעת אם זה בסדר שאני מתערבת ככה בפעם הראשונה, אבל אני קצת חולקת על יובל. לפני זה, אגיד שאני עוסקת באימון פסיכולוגי ורפואי. לדעתי, את מתארת דפוס חוזר במערכות היחסים שלך, של חוסר סיפוק וקשיים בניתוק. אין כאן בעיה של אומץ אלא קושי אחר, שאינו קשור לאומץ. אני לא ארשה לעצמי להאריך בנושא כי אני לא מכירה אותך ולא יודעת עד כמה אני יכולה לעשות את זה כאן. כדאי שתחפשי את התשובה בסוג הדפוס הזה. בהצלחה

שלום ליאורה, ראשית, כל תגובה עניינית מתקבלת בברכה, זה פורום והוא פתוח לדיון. גם לחלוק עלי זה בסדר, יש לי רק תהיות לגבי התואר שלך - מה זה אימון פסיכולוגי ורפואי? אשמח לקבל תשובות. בכל אופן, כחבר בלשכת המאמנים בישראל וכמי שמלמד אימון כבר שנים ומכיר אותו ואת כל שלוחותיו, לא שמעתי עד היום על אימון פסיכולוגי - אימון או פסיכולוגיה. לגבי אימון רפואי - גם כאן אני לא ממש מכיר, אלא סיוע של מאמנים לאנשים עם בעיות רפואיות בהעצמה ובשאר כלי האימון המוכרים. נשמח לקבל פרטים נוספים. יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי