קונדילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

08/05/2007 | 10:22 | מאת: לילך

אני בת 34 היום בבדיקה אצל גניקולוג נתגלתה קונדילומה בשעה 10 בסמוך לקליטוריס לזיה כרוביתית כ-0.5 ס"מ. הרופא שלח אותי למרפאת צואר רחם על מנת להסירה בלייזר. שאלתי: האם הפעולה כואבת למרות ההרדמה המקומית?האם יש כאבים לאחר הטיפול?האם זה טיפול חד פעמי?האם לוקחים את זה לביופסיה?האם עד הטיפול בעוד חודש וחצי יש משחה או משהו אחר לשים על היבלת כאשר היא מגרדת? תודה לילך

09/05/2007 | 08:41 | מאת: גילי

לפני כשלוש שנים גם אני התבשרתי על קונדילומה. לשמחתי, הגעתי לטיפול במקום הנכון אצל רופאה מדהימה שנחשבת מומחית בתחום - ד"ר יעל פרץ-דוידי מביה"ח בלינסון. עברתי אצלה טיפול בלייזר בהרדמה כללית במסגרת אישפוז יום. בעצם צורבים את המקום הפגוע, לוקחים ביובפסיה וכן עורכים בדיקה בצוואר הרחם ומחוצה לו לקונדילומות נוספות. הטיפול לא כאב כלל אך במשך חודש לאחר מכן יש לטפל במקום הצרוב עם אמבטיות, לבוש קל (חצאיות ולא ג'ינס למשל). בטיפול זה הצריבה היא חד פעמית אך מאותו טיפול, קיימת חובה למעקב כל חצי שנה. אני עושה את המעקב אצלה - היא מדהימה. לציין כי קיימות אלטרנטיבות טיפול כגון משחות, צריבה מקומית בחנקן אך לצורך זה נזקקים להרבה טיפולים והם לרוב פחות אפקטיביים. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. בהצלחה.

הסרה של נגע יחיד של קונדילומה מתבצעת בהרדמה מקומית. תרגישי רק את זריקת ההרדמה. הטפול עצמו לא יכאב, לאחר ההרדמה.לאחר טפול, לרב אין כאבים. לפעמים מספיק טפול אחד אך לעתים, בשל חזרת הנגע, יש לחזור על הטפול. באם הטפול הינו באמצעות לייזר, שמאדה את הרקמה, אין חומר לפתולוגיה. באם הנגע מוסר בביופסיה, החומר נשלח לפתולוגיה. יש גם טפולים מקומיים אחרים ע"י תמיסה או קרם. לא בכל מקרה הם מתאימים. היועצי ברופאך.

מנהל פורום צוואר הרחם