טרום סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/04/2007 | 22:40 | מאת: רוית

ראשית מזל טוב לפורום החדש ,ושיהיה בהצלחה ממש בתקופה זו אני זקוקה לעוד חוות דעת בתחום צוואר הרחם. אני בת 47+2 ילדים . בגלל תשובת פאפ ASCUS חוזר, נעשתה לי קולפוסקופיה, נלקח פאפ צרויקט וביופסיה מפצע מצואר הרחם .תוצאת פאפ אנדוצרויקלי ברש =תקין .תוצאת הביופסיה רשומה למטה. , זו תוצאת הביופסיה ש עשיתי - לתאור מקרוסקופי:שלושה קטעי רירית בקוטר עד 0.6 סמ" FRAGMENTS OF CERVICAL MUCOSA FOCT OF HIGH-GRATE SQUAMOUS INTRAPITHELIAL LESION (CIN-2) ON BACKGROUND OF LOW-GRADE SQUAMOUS INTRAPITHELIAL LESION (CIN-1) WITH KOILOCYTES. KI-67 IMMUNOSTAIN CONFIRMED THE DIAGNOSIS. לאור זה ובגלל שראה את הנגע שטחי , הומלץ על LLETZ+ECC רופאי בצע לי ECC ויצא תקין אני מוזמנת בעוד כמה ימים בביה"ח ל-LLETZ שאלתי ,האם בקוניזציה עלול להמצא נגע חמור יותר ? מה הסיכוי לחזרת הנגע לאחר הקוניזציה?מה הסיכוי להופעת סרטן בצוואר הרחם בעתיד ,בהנחה שאהיה בבקורות?באיזה הרדמה כדאי לבחור כללית או מקומי?( כל רצוני שהנגע יוסר בשלמותו בפחות כאבים ?) האם יהיו לי כאבים חזקים ודמום חזק אחרי הקוניזציה?מה משך ההתאוששות אחרי קוניזציה? מה סיכוי ההצלחה בניתוח כזה? סליחה על מבול השאלות פשוט הבנתי ,שהגעתי לפורום המתאים.הרבה תודה (כמובן ד"ר גרובר, שאת מוזמנת לכתוב מה דעתך בכלל בלי קשר לשאלותיי)

הי רוית, אכן קוניזציה היא טפול הבחירה בשבילך. פעולה זו מתבצעת בשגרה תוך שמוש בהרדמה מקומית לצוואר הרחם ואורכת דקות מספר. הכאב שתחושי הוא זה הכרוך בזריקת ההרדמה ומעבר לכך לא תחושי בכאב. אולי רק בתחושת לחץ. צוואר הרחם הינו איבר שאיננו רגיש לכאב ולכן האופציה של הרדמה מקומית היא המועדפת בטפולים בו.לאחר הקוניזציה לא צפויים כאבים מעבר למיחושים הקיימים בזמן ווסת. צפויים דימומים, לא חזקים בד"כ אך יכולים להיות ממושכים. התאוששות?- קצרה ביותר. תוך חצי שעה את יכולה לחזור לפעילות רגילה עם הגבלות קלות. אם הקוניזציה הסירה את כל הנגע- הסכון לסרטן, קלוש. חשוב מאוד להיות במעקב צמוד כי נגעים אלו עלולים לחזור. מעקב וטפול אלו בדיוק הגורמים שהורידו את השכיחות של סרטן צוואר הרחם באופן משמעותי. בהצלחה.

26/04/2007 | 19:42 | מאת: סיגל

אני בחורה כבת 24, הופיעו אצלי קונדילומות באיבר המין ופי הטבעת, מה זה אומר לגבי סיכויי לחלות בסרטן צוואר הרחם?והאם ניתן להתחסן נגדו בשלב זה?

מנהל פורום צוואר הרחם