קולפוסקופיה והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/02/2020 | 02:01 | מאת: מיכל

ד״ר עדה שלום, בעבר (לפני כ 8 שנים) בדיקת פאפ lgsil ובביופסיות שנעשו במשך כשנתיים התקבלה תוצאה koilocytosis, בוצעה בדיקת hpv typing שהיתה שלילית לזנים ברי סיכון גבוה, מאז ביצעתי פאפ שנתי בלבד שהיה תקין. לאחרונה שוב הופיע בבדיקת פאפ lgsil ונרשם זן 16. בוצעה בדיקת קולפוסקופיה ונרשם: ״אזור המעבר בפי החיצוני של הצוואר type 2. בשפה הקדמית אפיתל לבן ומוזאיקה״. הרופא לקח ביופסיה. הבנתי מהרופא שיש לי זיהום שנגרם מוירוס הפפילומה (עדיין לא קיבלתי מהרופא תשובה רשמית לביופסיה). 1. מה המשמעות של מה שנרשם בבדיקת הקולפוסקופיה? 2. האם lgsil בהכרח מעיד שיש תאים טרום סרטניים? במידה ולא, מה זה אומר? 3. מה זה אומר koilocytosis? 4. במידה וגם בביופסיה הזו תהיה תוצאה koilocytosis האם הדבר מצריך טיפול או שאפשר מעקב שמרני? 5. מאחר ועדיין לא הריתי ובמידה והתוצאה תהיה koilocytosis, האם מומלץ רק מעקב? 6. האם יכול להיות שהזן 16 יכול לעבור מעצמו? אם כן, כמה זמן עליי להמתין? 7. לפני שנה פאפ היה תקין ושלילי לזן 16 - האם הדבר מעיד כי נדבקתי בזן הזה בשנה האחרונה? 8. האם יש סיכון להדבקה בוירוס בשימוש עם קונדום? 9. האם את ממליצה להמשיך לקיים יחסי מין כרגיל עם בן הזוג שיש לו את הזן 16 או שעדיף להימנע בשלב זה? 10. האם אפשר להידבק גם בנשיקה? איך אפשר לדעת אם בן הזוג נגוע בוירוס בפה? סליחה על השאלות המרובות והמון תודה! מיכל

1.2- יש להמתין לתשובת הביופסיה 3. השפעת וירוס הפפילומה על צורת התא 4.5- מעקב 6. כן 7. לא בהכרח 8. סכון קטן 9. יחסים כרגיל 10. בדיקה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

לא מתאפשרת שליחת תשובה בשל אורך השאלה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם