חיסון נגד וירוס פפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

18/01/2020 | 19:26 | מאת: דנה

שלום, בת 31, ללא בן זוג כרגע. נמצא אצלי בבדיקת hpv זן 16 ועוד זן hr.פאפ lsil. בקולפוסקופיה נאמר לי שהכל נראה מאוד טוב ואף לא לקחו לי ביופסיה אלא גירדו משטח, מחכה לתוצאות. כמו כן לא נראו יבלות. הומלץ לי להתחסן וניתנה לי הפניה לגרדסיל 9. קראתי במשרד הבריאות שהחיסון אינו יעיל כלפי זנים שכבר אובחנו ועלו לי מספר שאלות נוספות. 1. האם אכן נכון? 2. האם עדיין כדאי להתחסן אם כך? 3. קראתי שמישהי כתבה שנאמר לה על ידי רופא כי נטילת חומצה פולית עלולה לעכב את ריפוי הוירוס ואף לגרום לחזרתו, האם נכון? אני נוטלת חומצה פולית וb12. תודה

1. כן 2. כן 3. לא ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם