היצרות צוואר הרחם שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/10/2019 | 18:55 | מאת: לילך

שלום דר, עברתי קוניזציה ל cin2-3 באמצעות לולאה לפני שלושה שבועות. הרופא אמר שהקוניזציה הייתה שטחית. טרם התקסלו תשובות. אני נוטלת גלולות 3 חודשים ברצף ואז הפסקה למחזור בשל בעיה גניקולוגית שיש לי. בשבוע שעבר הפסקתי גלולות לאחר 3 חודשים על מנת לקבל וסת. לפני יומיים קיבלתי וסת בכמות פחותה (לא הרגשתי שיוצאות כמויות וכם התחבושות לא הייתה כל כך מוכתמת). הכמות היא כמו בימים של סוף מחזור. מאתמול יש לי לחץ בבטן התחתונה למשל כשאני קמה מישיבה לעמידה לחץ. התחושה שהבטן כולה רגישה גם באזור המרכז של המעיים. מעין תחושת עצירות כזו. הבנתי מהרופא שביצע את הקוניזציה שהיצרות צוואר רחם הוא סיכון נדיר מאוד. מאוד מלחיץ אותי שאני כבר יומיים עם לחץ בבטן התחתונה (אמנם כן יש מחזור אבל הוא בכמות פחותה). אין לי כאבי וסת רגילים כמו לפני וסת אלא תחושה של לחץ בבטן. 1. האם זה יכול להיות היצרות? מהם התסמינים של היצרות? מה זה אומר? איך יודעים אם יש חשד לזה. 2. איך רופא יכול לדעת אם יש היצרות ? האם us או קולופוסקופיה. מה הסיכוי שזה היצרות כי יש לי דימום אם כי לא רב ומצד שני אני תחת גלולות אז אולי מדובר ברירית דקה. אני לא יודעת אם זה נובע מהבעיה שלי (אנדומטריוזיס)האם יש לי ממה לדאוג כי אמרו לי שזה ממש נדיר. אודה לך אם תוכלי להפיג מעט מחששותיי סליחה על אורך ההודעה. תודה ושנה טובה

04/10/2019 | 19:29 | מאת: לילך

יצוין בנוסף כי ביומיים הראשונים של המחזור למעט הכאב הרגיל של ההתחלה לא היה לי לחץ. אני מכירה לחץ כזה מהאנדומטריוזיס אבל עכשיו הוא קצת יותר חזק ולכן חששתי מהיצרןת.

1. לא סביר. הצרות היא ללא סיפטומים 2. בצלום רחם ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם