ארגנטום לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

10/09/2019 | 14:25 | מאת: מיטל

ד״ר גרוברשלום, עברתי אתמול קוניזציה. כבר אתמול בערב התחיל דימום כמו של יום ראשון או שני למחזור יחד עם קרישי דם, כלומר אני רואה שיוצאים קרישי דם לא גדולים. לציין שהדימום אינו חזק או מוגבר ואין כאבי בטן. בגלל חששי מקרישי הדם ניגשתי היום פעם נוספת למומחה צוואר הרחם שביצע את הקוניזציה. הוא בדק אותי אמר שנראה תקין אבל תוך כדי הבדיקה כתוצאה מהמגע שלו התחיל לדמם והוא שם מקלוני ארגנטום אמר לי ״עכשיו זה מדמם כי נגעתי״ בסיכום הבדיקה כתב: בבדיקה oozing מתוך מיטת קוניזציה, המוסטזה עם ארגנטום. שאלותי הם: האם החומר הזה הוא צריבה כי לא רציתי עוד התעסקות עם צוואר הרחם לאחר קוניזציה? האם תוכלי להסביר לי מה משמעות סיכום הבדיקה ומה זה ארגנטום? מהו oozing מתוך מיטת קוניזציה שהרופא כתב בסיכום? האם הוא רעיל לגוף והאם הוא יכול לגרום למצב של אי פיריון או היצרות צוואר הרחם? (הרופא השתמש ב-4 מקלונים כאלו. כל פעם בשניים, שם תחבושת לספוג דימום ואז עוד שניים)? האם מקלוני הארגנטום גורמים לכאבי בטן? אני חרדה מהחומר ארגנטום. אודה להסבר שלך. בכבוד רב

- ארגנטום יכול לעצור דימומים ומכן שימושו לאחר קוניזציה. - בדיוק כפי שמתואר בדוח - מדובר בהפרשה דמית קלה. - לא גורם לאי פריון - לא גורם לכאבי בטן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם