בדיקת hpv לא תקינה מאוד לחוצה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/07/2019 | 03:04 | מאת: גלי

שלום רב, בת 40, ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25 מטופל באופן שמרני על ידי גלולות ברצף 3 חודשים, הפסקה לקבל מחזור וחוזר חלילה. אני נבדקת באופן קבוע כל 3 שנים בבדיקת פאפ. בן זוג קבוע למעלה מ-10 שנים עד לא מזמן זו הייתה בדיקת פאפ סמיר ובפעם האחרונה עשלו לי בדיקת hpv. תשובת הבדיקה הייתה: specimen adequacy: satisfactory for evaluation. transformation zone component present(endocervical/metaplastic cells) interpetation/result: high gradesquamous intreapithtelial lesion (hsil) Hpv חיובי לזן 16 hsil רופא הנשים הפנה אותי לבדיקת קולופוסקופיה בהקדם ואמר שיצטרכו לעשות ביופסיה. הוא ציין שמדובר בקדם סרטן. אני מאד חרדה ולא מפסיקה לבכות. מבקשת לברר עמך מה משמעותן של התוצאות הללו. האם מצב זה בהכרח מצריך טיפול או שיש אפשרות שקולופוסקופיה תצא תקינה. שנית, מה המשמעות לגבי קיום יחסי מין עם בן זוגי (אנחנו שנים יחד) האם הוא צריך להיבדק? האם זה אומר לא ניתן לקיים יחסים יותר?

יש לעבור קולפוסקופיה וביופסיה ואז ניתן יהיה להתייחס לתוצאות. מדובר בהדבקה ב- hpv, הדבקה שקורית במגע. אין צורך להימנע ממגע כי הוירוס כבר קיים ביניכם. בשלב זה, כדאי להמתין לתוצאות הביופסיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם