תוצאות פאפ והפניה לקולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

25/02/2019 | 19:21 | מאת: שירה.ת

הי , אשמח לעזרתך, אני כבר כמה ימים מבוהלת. אני בת 30, לאחרונה עשיתי פעם ראשונה פאפ ויצא רק זן 16 חיובי , hsil. כתוב גם- satisfactory for evaluation. Transformation zone component present. Endocervical/metaplastic cells. נשלחתי לקולפוסקופיה אך לא הסבירו לי כלום. האם יכולים להיות ממצאים כאלו וקולפוסקופיה תקינה? האם חובה שיקחו ביופסיה? האם אפשר לדעת באיזה cin אני לפי הממצאים? כי לא כתבו.. הבנתי שיש 3 רמות חומרה. האם מה שמצאו זה בטוח סרטני או שיש אופציות אחרות?? מצטערת על כל השאלות. תודה ענקית מראש

- הקולפוסקופיה יכולה להיות תקינה. - ביופסיה נלקחת רק לפי מראה הקולפוסקופיה ותשובת תעיד על המימצאים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם