קוניזציה - האם חובה לבצע

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

01/01/2019 | 19:33 | מאת: ענת

שלום, בעקבות פאפ לא תקין - OTHER HIGH RISK TYPES - POSITIVE הופנתי לקולפוסקופיה. הרופא אמר שבכל מקרה עלי לעבור קוניזציה, עוד לפני בכלל שביצע את הקולפוסקופיה. האם הגיוני? הוא ביצע את הקולפוסקופיה, אמר שהוא רואה שינויים בצוואר הרחם ולקח ביופסיה. קבע לי תור לקוניזציה דחופה לעוד 3 שבועות. מה אפשר לעשות לפני שפונים לקוניזציה? האם לא יותר הגיוני לחכות לתוצאות הביופסיה ואז להחליט? אולי עוד בדיקות שאפשר לעשות לפני הקוניזציה? תודה!

הופנתי לקולפוסקופיה. הרופא אמר שבכל מקרה עלי לעבור קוניזציה, עוד לפני בכלל שביצע את הקולפוסקופיה. האם הגיוני? לא האם לא יותר הגיוני לחכות לתוצאות הביופסיה ואז להחליט- נכון, כך צריך לנהוג ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם