תוצאות קוניזציה לאחר cin2

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/07/2018 | 21:48 | מאת: רוני

לאחר אפ לא תקין, חשד ל- CIN 2-3 וקולפוסקופיה שגילה CIN2 עברתי קוניזציה והתוצאות היו fragments of endocervical epithelium with no pathological change transformation zne with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia מה זה אומר? מה הטיפול המומלץ?

המשמעות היא : או שהנפגע הוסר בשלמותו בביופסיה או שהקוניזציה בוצעה "ליד" הנגע. מומלץ לבצע מעקב בביופסיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

30/07/2018 | 11:37 | מאת: רוני

אני מאוד מודה לך על תשובתך האם זה אשרי שהקוניזציה נעשתה ליד האזור הפגוע? מתי מומלץ לעשות ביופסיה חוזרת? האם צריך ביופסיה חוזרת? לא מספיק פאפ?

מנהל פורום צוואר הרחם