הרפס גניטלי בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/04/2007 | 18:14 | מאת: שגית

שלום וברכות לפתיחת הפורום. אני בשבוע 33 , וכנראה כרגע סובלת מהרפס גניטלי (יש פצע). ברצוני לדעת מה עושה הצוות הרפואי בבי"ח, כשמגיעה יולדת הידועה כנשאית להרפס. האם בדיקה גניקולוגית לפני הלידה מספיקה? האם ייתכנו נגעים פעילים בלתי נראים בתעלת הלידה. מה עושים כדי להיות בטוחים שאין סכנה לעובר? אם יש ירידת מים, האם יש סכנה לחדירת הוירוס לשק ההריון? אודה מכל הלב על תשובות.

שלום שגית המדיניות היום אומרת שכשמגיעה אישה הידועה כסובלת מהרפס גניטלי בתהליך של לידה אזי היא נבדקת בדיקה גינקולוגית מלאה בולל הסתכלות על הפות הנרתיק והצואר. במידה ולא נצפה פצע של הרפס אקטיבי אזי מאפשרים לה לידה נרתיקית רגילה. אם יש פצע אקטיבי בתעלת הלידה ההמלצה היא לכוון של ניתוח קיסרי. החשש הוא כמובן שהעובר ידבק בוירוס במעברו בתעלת הלידה ויחלה. כידוע הוירוס קיים כל הזמן אך הסכנה לעובר היא ממשית בנגעים פעילים בלבד. במצב של ירידת מים יש להגיע לבדיקה במהירות האפשרית בכדי לשלול או לאשר המצאות נגע ולפעול בהתאם. יש הנוהגים לתת טיפול למניעה לנשים במצבך שיש להם פצע פעיל בשבוע 33. כלומר לאחר העלמות הפצע בכדי למנוע הופעה נוספת עד הלידה לתת טיפול מניעתי ובכך לנסות להמנע מניתוח קיסרי. בהצלחה וחג שמח

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה