בדיקת תבחין משולש - סין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/06/2009 | 17:43 | מאת: ענבל

שלום, ביצעתי את בדיקת ה- TRIPLE TEST בשבוע 15 וכמה ימים. בדוח שהתקבל היו הפרמטרים הבאים: AFP: (20.97 ng/mL) 0.55MoM Total b-hCG: (54.62 IU/mL) 1.02MoM כששאלתי להעדרו של הפרמטר השלישי - EU3 נאמר לי כי הוא לא פרמטר הנמדד בבדיקה זו. וכי הגיל 32 הוא הפרמטר השלישי. בסיכום: The calculated risk of DS: By age only - 1:520 By age, AFP AND total b-hCG - 1:536 The calculated risk of Trisomy 18 - 1:3189 1. האם זוהי בדיקת תבחין משולש שאוכל לסמוך על תוצאותה לניבוי תיסמונת דאון, טריזומיה 18 ושאר מומים פתוחים? 2. מה בודק הנתון השלישי UE3? מה חשיבותו לניבוי הסיכון לתסמונת דאון, טריזומיה 18 ומומים פתוחים? 3. החלטנו לבצע בכל זאת בדיקת מי שפיר, האם יש חפיפה בין שתי הבדיקות או שיש לבצע גם את הבדיקה לפרמטר החסר - UE3. תודה על תשובתך המפורטת שתאפשר לי להיות רגועה לגבי הפערים במעקב ההריון בין ישראל וסין. ענבל

22/06/2009 | 11:49 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ענבל שלום. אם החלטתם על בדיקת מי השפיר,הרי נפתרו כל הבעיות. כל התבחין המשולש וכו ,הינם בדיקות סטטיסטיות בלבד.בדיקת מי השפיר אומרת באופן חד משמעי,העובר בריא או ,לא עלינו,חולה.התוצאה הינה חד משמעית ולא אחד ל. בהצלחה.

22/06/2009 | 12:27 | מאת: ענבל

תודה לך על תשובתך, באותו עניין, בדיקת התבחין המשולש בודקת גם מומים במערכת העצבים, אני מבינה שדיקור מי השפיר אינו מכסה זאת, האם נכון הדבר? אם כן, האם תמליץ על בדיקה אחרת שאותה כדאי לבצע. שוב תודה ענבל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה