תלסמיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/12/2008 | 16:17 | מאת: ליאורה

שלום אני נמצאת בשבוע 8 של ההריון לאחר בדיקת דם אמר לי הרופא שגילו לי תלסמיה-חוסר ברזל והמוגלובין נמוכים מאוד ברזל 12 - המוגלובין 9. לאחר התיעצות עם המטולוגית - החליטו שאין לי תלסמיה השאלה שלי האם בדקו את זה גנטית או רק על סמך בדיקת הדם? ואם אני צריכה לבקש שיבדקו שוב? מחכה לתשובה - תודה מראש

29/12/2008 | 12:48 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לליאורה שלום. אבחנת טלסמיה נעשת עלפי בדיקות דם. אם נאמר לך עי רופא המטולוג,שזהו שטח התמחותם,שאין לך אז סימן שאין לך. אגב טלסמיה היא מחלה גנטית. האם יש לך במשפחה חולים בכך?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה