שאלה לרופא - שקיפות ו -free beta HCG לא תקינים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/12/2008 | 16:51 | מאת: לילי

שלום אני בהריון ראשון, בת 26, בריאה. שבוע 13+6 הנה תוצאות הבדיקות שלי עד כה שהניבו סיכון משוכלל למומים ותסמונת דאון של 1:180 שקיפות עורפית 2.2 מ"מ 2.16 Mom free beta HCG 75.6 mIU/ml 2.35 Mom PAPP A 3.75 mIU/ml 1.65 MoM האם הבדיקות הללו מצביעות על חשד לדאון או אולי גם / במקום למומים אחרים ואם כן האם גם הם כרומוזומליים או מבניים או אחראים? בעוד שבועיים יש לי סקירת מערכות מוקדמת ואז אולי נראה אם יש מומים כלשהם ברמה המבנית אבל אני מבינה שדיקור מי שפיר אי אפשר לעשות לפני שבוע 16 ושהתוצאות לוקחות 3 שבועות משמע תהיה לנו תמונה ברורה לא לפני שבוע 19.. עד איזה שבוע עושים הפסקות הריון? האם מי השפיר בוחנים עוד בעיות כרמוזומליות כמו טרנר וכד? אשמח לתשובה מרופא, תודה רבה לילי (המודאגת)

19/12/2008 | 12:06 | מאת: ד"ר אריה שחר

כאמור הסיכון לתסמונת דאון הינו 1/180 השקיפות עורפית , כשמוגבר עולים הסיכונים גם לבעיות כרומוזומליות אחרות שניתן לגלות בבדיקת מי שפיר , לא ניתן לגלות מחלות גנטיות שגם הסיכון עולה עם שקיפות עורפית מוגברת. כיום בישראל ניתן לבצע הפסקת הריון עד שבוע 23 עם ועדה רגילה , לאחר מכן ועדה מיוחדת להפסקת הריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה