כאבים עזים באגן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/12/2008 | 10:58 | מאת: דנה

שלום דר'. אני בשבוע ה-23 להריוני. זה ההריון השלישי שלי. כל הריון מביא עימו שמחה גדולה אך גם את הסיבוכים שלו. בראשון הייתה לי רעלת הריון ובשני דימומים. בשני המקרים עבדתי ותפקדתי למרות הקושי הרב. אך היום אני סובלת כבר חודש מכאבים עזים - בעיקר במפסעה למטה ובעצם הפוביס. בשבוע שעבר רעדו רגליי מרוב כאב ולא הצלחתי להתיישר. בבדיקת שתן ראו חלבון ולויקוציטים והרופא נתן 1000-מג' זינט. תרבית השתן הראתה כי לא הייתה כלל דלקת. חזרתי אל הרופאה שעכשיו מפנה אותי לאורטופד לבדיקת סימפיזיוליזיס . יש לי כאבים בגב התחתון ובאגן וקושי אמיתי לתפקד. 1. האם אורטופד יכול להמליץ על שמירת הריון ? המנוחה היטיבה עימי, אני עוסקת בהוראה ולא ממש מצליחה לעמוד שעות רבות ולעבור בין ביניינים וקומות שונות במהלך היום ? 2. מה באשר ללידה במצב זה ? עברתי קיסרי ורגילה? מה עלי לעשות ? 3. האם יש דבר להקלה על הכאב חוץ מנרות שרשמה לי הרופאה? בברכה ותודה מראש. דנה

01/12/2008 | 14:33 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום דנה אם אני מבינה נכון אובחנת כסובלת מסימפיזיוליזיס. ממצא שכיח כואב אך לא מסוכן ולא משפיע על ההריון. 1. היחיד שיכול להמליץ על שמירה הוא רופא הנשים המטפל שלך וקרוב לוודאי שלא יאשרו. 2. הסימפיזיוליזיס בהחלט לא מונע לידה רגילה אך עצם העובדה שעברת ניתוח קיסרי ללא קשר לסימפיזיוליזיס מחייב דיון על צורת הלידה. 3.לצערי למעט מנוחה אין הרבה טיפפול חוץ מאשר לידה שלאחריה המצב משתפר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה