שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/06/2007 | 20:11 | מאת: דרורית

שלום רב כל הבדיקות מראות "שהכל" בסדר אולם בכל זאת אני מעוניינת לבצע מי שפיר. אני יודעת על בדיקה שנקראת FISH . וניתן לבצע אותה בשבוע מאוחר. מהם המינוסים של מי שפיר בשבוע זה ? מדוע יש רופאים המתנגדים לבדיקה זאת ? האם יש קושי לבצע מי שפיר בשבוע מאוחר יותר צאשר בשבוע מוקדם ? תודה

04/06/2007 | 21:02 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דרורית בדיקת FISH יודעת לבדוק רק חמישה גלאים כלומר חמשת הכרומוזומים השכיחים בבעיתיותם כולל תסמונת דאון (טריזומיה 21). מבצעים אותה בדיקור מאוחר כדי לקבל תשובה מהר(תוך 24 שעות) כי הזמן דוחק. דיקור מי שפיר עלול לגרום (בסיכון נמוך של פחות מחצי אחוז) לירידת מים או זיהום במי השפיר או שניהם. מצבים אלה מסוכנים וכמובן עלולים להביא לסיום הריון יזום או ספונטני. אם הדבר קורה בשבוע 17 - מועד רגיל של דיקור הרי שהדבר מסתיים בהפלה. לעומת זאת אם בדיקור מאוחר כגון שבוע 32, יש ילד בד"כ עם סיכויי השרדות גבוהים מחוץ לרחם. הבעיה היא כמובן אם תשובת המי שפיר לא תקינה אז צריך לשקול המתה של העובר ברחם ויזימת לידה. תהליך קשה מאד נפשית לכל הנוגעים בדבר. הפעולה עצמה לא יותר מסובכת בשבוע מאוחר, להיפך, לרוב יותר פשוטה. בהצלחה ו... החלטות טובות

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה