גדילת עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2007 | 16:13 | מאת: כרמל

שלום רב אני במעקב הריון בסיכון עקב הפלות חוזרות בשבועות ההריון הראשונים. כיום בשבוע 35+2. משקל העובר נמוך (מתאים לאחוזון 9). בתוך שבועיים עלה העובר רק 150 גרם. הפער בין הקף הבטן לראש הוא 4 שבועות ויום. בתחילת השבוע הבא יש לי תור לרופאה שלי. האם לדעתכם מדובר במצב חרום ועלי ליצור קשר עם הרופאה עוד לפני כן? האם עדיף לעובר להיות ברחם ולצבור עוד גרמים או שעדיף להוציאו?(0כל שאר הבדיקות- מוניטור , תנועות, מי שפיר וכו תקינים). כרמל

שלום כרמל עליה של 150 גר במשך שבועים היא קטנה מהצפוי שהוא בממוצע 400 גרם בשבועות אלה. הדבר יכול בהחלט להצביע על האטה בגדילה תוך רחמית והפער הגדול יותר בצמיחת הבטן בהחלט תומך בכך. העובדה שכל שאר הבדיקות שצינת תקינות הינה מעודדת ולכן לא נראה שזה מצב חרום אך בהחלט אני מציע לפנות בהקדם לקבלת יעוץ ישיר תוך שקילת כל הנתונים ולא להמתין לתור בשבוע הבא בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה