דיקור מי שפיר שבוע 32

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/08/2016 | 18:19 | מאת: ravit

היי, אני בת 27, בשבוע ה-32 להריוני. מדובר בהריון ראשון. ההריון תקין ואני מרגישה די בסדר. בגלל ערך חריג של hcg 3.08 אני במעקב הריון יחסית קליל ואחת לחודש מגיעה לבדיקה בבית החולים לזרימות שלייה ואולטרסאונד. חשוב לציין שהכל תקין והשלייה בסדר, הזרימות תקינות והעובר גדל יפה. הופניתי דרך המחלקה כחלק מהבדיקות השגרתיות לביצוע אקו לב עובר. בבדיקה נמצא כי לעובר יש vsd מידמוסקולרי קטן. נאמר לי ע"י הרופא שזה ממש לא רציני ושזה לא צריך להדאיג אותי וכי סביר להניח שזה יסגר עד ללידה. כמובן שנכנסתי להיסטריה וביחד עם כל הנתונים אני ובעלי החלטנו לבצע דיקור מי שפיר בשבוע 29 להריון- כך גם הומלץ לנו ע"י יועצת גנטית. חשוב לציין כ השקיפות העורפית שלי יצאה תקינה, כמו כן גם הסקירות שלי. בחלבון העוברי אני 1:734 לתסמונת דאון. בנוסף, עברתי קופת חולים בתחילת ההריון אז לא שיקללו לי את כל הנתונים כמו לכולם כך שקיבלתי כל בדיקה בפני עצמה. כולם אמרו לי שהעובר בסדר והכל תקין ושהvsd לא בהכרח קשור לכלום. העבר חיוני, גדל וזז, כמו כן גם נאמר לי שיש חשד למיעט מי שפיר וכשהגעתי לבדיקה הרופא המבצע אמר שהכמות תקינה. הבדיקה הלכה בסדר אולם בגלל שהעובר גדול יצא קצת דם כי הרופא עבר דרך כלי דם- דבר שמעכב לי את התוצאות כבר כמעט בחמישה שבועות!! אני ממש ממש בלחץ אבל גם מבינה שזה לא משנה כרגע, רציתי שתרגיעו אותי ותאמרו לי שבאמת לרוב אין קשר בין הדברים. תודה, אמא דואגת

31/08/2016 | 19:48 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, את בהחלט יכולה להיות רגועה לרוב אין קשר בין הדברים בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה